Wat zit er in Bronchostop?

 Bronchostop Hoestdrank en Bronchostop Hoestpastilles bevatten een combinatie van natuurlijke ingrediënten tijm- en heemstwortelextract. 

Bronchostop DIRECT, Bronchostop DIRECT Junior en Bronchostop DIRECT Hoestpastilles bevatten Honing en Heemstwortelextract. 

Bronchostop MAX 8-in-1 bevat Heemstwortel, IJslands mos, hyaluronzuur en xanthaan.

Waar worden de producten van Bronchostop voor gebruikt?

Bronchostop Hoestdrank* en Bronchostop Hoestpastilles* zijn een traditioneel kruidengeneesmiddel dat gebruikt kan worden bij elke hoest tijdens een verkoudheid, zowel droge als vastzittende hoest. 

Bronchostop DIRECT is een medisch hulpmiddel en kalmeert de hoestreflex in stadia van droge en vastzittende hoest door de hoestreceptoren te bedekken met een beschermende laag. De waardevolle hoofdbestanddelen honing en heemstwortel werken als een balsem die het ontstoken slijmvlies in de keel bedekt en daardoor verzacht. Het zorgt voor directe verlichting van elke hoest. 

Bronchostop MAX 8-in-1 is bedoeld voor de snelle verlichting van elke hoest (droge en vastzittende) tijdens een verkoudheid, keelpijn als gevolg van verkoudheid, bijbehorende heesheid, drang tot keelschrapen en kriebel in de keel, droogheid van de mond en keel en bij moeite met slikken.

Wat is droge, kriebel- of prikkelhoest (niet-productieve hoest)?

Droge hoest is kriebelende en irriterende hoest, die wordt veroorzaakt door irritatie van de bovenste luchtwegen. Bij dit soort hoest produceert iemand geen overmaat aan slijm. Droge hoest wordt doorgaans behandeld met een verzachtend middel.

Wat is vastzittende of slijm hoest (productieve hoest)?

Bij vastzittende hoest wordt er slijm geproduceerd in de luchtwegen. De hoestreflex is bedoeld om al het slijm op te hoesten en zo de luchtwegen leeg te maken. Vastzittende hoest wordt doorgaans behandeld met een slijmoplossend middel.

Hoe moeten Bronchostop Hoestdrank* en Bronchostop Hoestpastilles* gebruikt worden?

Aanbevolen dosering Bronchostop Hoestdrank:

  • Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar: 15 ml iedere 3 tot 4 uur, 4 keer per dag, zo nodig tot maximaal 6 keer per dag; maximale dosis per dag is 90 ml.
  • Kinderen van 6 tot 12 jaar: 7,5 ml iedere 3 tot 4 uur, 4 keer per dag, zo nodig tot maximaal 6 keer per dag; maximale dosis per dag is 45 ml.
  • Kinderen jonger dan 6 jaar: Het gebruik bij kinderen jonger dan 6 jaar wordt niet aanbevolen.

Aanbevolen dosering Bronchostop Hoestpastilles:

  • Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar: 1 tot 2 pastilles iedere 3 tot 4 uur, 4 keer per dag, zo nodig tot maximaal 6 keer per dag; maximale dosis per dag is 12 pastilles.
  • Kinderen van 6 tot 12 jaar: 1 pastille, 3 keer per dag.
  • Kinderen jonger dan 6 jaar: Het gebruik bij kinderen jonger dan 6 jaar wordt niet aanbevolen.

Hoe moet Bronchostop DIRECT** gebruikt worden?

Aanbevolen dosering Bronchostop DIRECT: 

Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar: 15 ml tot maximaal 4 keer per dag. Bronchostop DIRECT kan overdag en ‘s nachts worden ingenomen. Door het verzachtende effect helpt het om een kalme en herstellende nachtrust te hebben.

Aanbevolen dosering Bronchostop DIRECT Junior: 

Kinderen van 6 t/m 11 jaar: 15 ml tot maximaal 4 keer per dag. Kinderen van 4 t/m 5 jaar: 7,5 ml tot maximaal 4 keer per dag. Kinderen van 2 t/m 3 jaar: 5 ml tot maximaal 4 keer per dag. Kinderen vanaf 1 jaar: 5 ml tot maximaal 3 keer per dag. Bronchostop DIRECT Junior kan overdag en ‘s nachts worden ingenomen. Door het verzachtende effect helpt het om een kalme en herstellende nachtrust te hebben. Het raadplegen van een arts wordt aanbevolen voor kinderen van 1 t/m 3 jaar.

Aanbevolen dosering Bronchostop DIRECT Hoestpastilles: 

Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar: 1 tot 2 pastilles, 4 keer per dag (maximale dosis per dag is 8 pastilles). Kinderen van 6 tot en met 11 jaar: 1 pastille, 4 keer per dag (maximale dosis per dag is 4 pastilles). Voor oraal gebruik (door zuigen laten oplossen in de mond). Het gebruik bij kinderen jonger dan 6 jaar wordt niet aanbevolen omdat er onvoldoende gegevens beschikbaar zijn en vanwege het risico op onopzettelijk inslikken van de gehele pastille. 

Kunnen Bronchostop Hoestdrank*, Bronchostop Hoestpastilles* en Bronchostop DIRECT** gebruikt worden tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding?

Gebruik gedurende de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding is niet aanbevolen omdat er onvoldoende gegevens beschikbaar zijn. Ben je zwanger, denk je zwanger te zijn, wil je zwanger worden of geef je borstvoeding? Neem dan contact op met je arts of apotheker voordat je Bronchostop of Bronchostop DIRECT gebruikt.

Kunnen Bronchostop Hoestdrank* en Bronchostop Hoestpastilles* gebruikt worden met andere geneesmiddelen?

Er zijn geen interacties met andere geneesmiddelen bekend. Voor Bronchostop Hoestpastilles geldt dat de absorptie van gelijktijdig toegediende geneesmiddelen vertraagd kan worden. Als voorzorgsmaatregel dient de Bronchostop hoestpastille niet ingenomen te worden een ½ tot 1 uur voor of na inname van andere geneesmiddelen.

Kan het gebruik van Bronchostop Hoestdrank* en Bronchostop Hoestpastilles* mogelijke bijwerkingen veroorzaken?

Zoals elk geneesmiddel kunnen ook deze geneesmiddelen bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Zie de bijsluiter voor meer informatie.

Kan Bronchostop DIRECT** gebruikt worden met andere middelen?

Als u andere middelen gebruikt, wordt het aangeraden om ze een ½ uur tot 1 uur voor of na inname van Bronchostop DIRECT in te nemen. 

Kan het gebruik van Bronchostop Hoestdrank* en Bronchostop Hoestpastilles* mogelijke bijwerkingen veroorzaken?

Zoals elk geneesmiddel kunnen ook de Bronchostop geneesmiddelen (Bronchostop Hoestdrank en Bronchostop Hoestpastilles) bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Zie de bijsluiter voor meer informatie. 

Bijsluiter Bronchostop Hoestdrank
Bijsluiter Bronchostop Hoestpastilles

* Bronchostop Hoestdrank en Bronchostop Hoestpastilles zijn een traditioneel kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt als slijmoplossend middel bij hoest en voor verzachting van de keel tijdens een verkoudheid. De indicaties zijn uitsluitend gebaseerd op reeds lang bestaand gebruik. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

** Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.